Una divertida botellà protagonitza les Falles a la Biblioteca Infantil

7 març 2024|Burjassot

Des de 12/03/2024 fins a 12/03/2024

La vesprada del 12 de març, vespra indiscutible dels dies grans de Falles, la Biblioteca Infantil de Burjassot s’omplirà del sentir faller amb una divertida animació lectora en la qual, a més de donar a conéixer la festa de les valencianes i els valencians, es conscienciarà sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030.

A les 18.00 hores, tindrà lloc una divertida botellà, una mascletà a base de diferents tipus de botelles de plàstic que començarà al crit de ‘Lectores i lectors, per començar la botellà!’  L’activitat tindrà lloc en la Plaça de la Casa de Cultura.

Així, la Biblioteca Infantil convida els xiquets i xiquetes a reciclar les botelles de plàstic que tinguen per casa per a convertir-les en un instrument musical i, a la manera d’una batucada, imitar els sons i ritmes d’una mascletà.

L’activitat començarà introduint a les xiquetes i els xiquets en el món de les Falles i del reciclatge, a través d’exemples de monuments realitzats des d’una perspectiva més sostenible i amb vídeos d’altres botellades. Després de decorar les botelles amb motius fallers, s’explicarà els símbols que representen els diferents ritmes i sons a realitzar.

Amb esta activitat, la Biblioteca Infantil proposa alinear la celebració de les Falles amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible Agenda 2030. En este cas, amb els objectius 12, “Producció i consum responsables” i 13, “Acció pel clima”. En limitar el consum de plàstics d’un sol ús i fomentar la reutilització d’objectes de plàstic per a donar-los una segona vida, es cuida el planeta.