Una nova APP i un telèfon, gratuïts, per optimitzar la retirada de mobles i estris de Burjassot

6 febrer 2015|Burjassot

Amb l’objectiu d’abordar l’estat de la neteja en el municipi, en general, i optimitzar el servei de retirada de mobles i trastos vells de la via pública, en particular, l’Ajuntament de Burjassot, en el marc del Consell Municipal de Participació Ciutadana, ha anunciat l’engegada d’una aplicació mòbil i un telèfon, tots dos gratuïts, que permetrà la comunicació, per part de la ciutadania, de l’existència de mobles i estris en el carrer, a fi que aquests siguen retirats el més prompte possible, per part de la Brigada d’Obres Municipal.

Per a l’alcalde de Burjassot, Rafa García, “és el nostre objectiu continuar treballant per i per a la nostra ciutat, i amb aquestes eines, tant el telèfon com l’APP per al mòbil acostem els serveis al ciutadà, i de forma gratuïta. És molt important per a aquest equip de govern augmentar l’esforç en neteja i manteniment, i és objectiu prioritari aconseguir entre tots que la nostra ciutat i els nostres ciutadans convisquen en espais nets i ben cuidats”.

El telèfon gratuït al qual els ciutadans poden cridar és el 900 921 922 o, si ho prefereixen, poden enviar un correu electrònic a brigada.obras@ayto-burjassot.es. Per la seua banda, la nova app ja està operativa i amb el nom de “Burjassot Avisos”, els ciutadans i ciutadanes que ho desitgen ja se la poden descarregar per al seu smartphone, gratuïtament, des de la web municipal, www.burjassot.org, (secció Ajuntament). Una vegada descarregada i amb quatre senzills passos, els usuaris poden comunicar la Brigada d’Obres l’existència de mobles i andròmines velles en el carrer, facilitant la ubicació exacta dels mateixos, una fotografia i una breu descripció de la seua tipologia. A través d’aquesta app, aquesta informació arribarà, automàticament, a la Brigada d’Obres, que s’encarregarà de la seua retirada, el més prompte possible. La recollida d’estris, que inicialment es realitzava els divendres, des de fa uns mesos es duu a terme tots els dies. Així mateix, es facilitarà als veïns del municipi un xicotet imant a manera de recordatori perquè siga més fàcil tant la cerca del telèfon com la localització de l’app.

Encara que de moment només es pot descarregar a través de la web municipal i únicament en dispositius Android, en breu, l’app “Burjassot Avisos” es podrà instal·lar en qualsevol dispositiu i a través de les plataformes on-line de descàrrega d’apps, tals com Google Play o Apple Store. L’enllaç de descàrrega d’aquesta app, en la web municipal, conté un “pas a pas” que guia l’usuari en els procés d’instal·lació.

Aquestes mesures per optimitzar la recollida de mobles i estris s’uneix a altres línies d’actuació que l’Ajuntament de Burjassot està duent a terme per millorar la neteja en el municipi com són el reforç de la neteja dels carrers, dividint-les en 27 sectors, de manera que cadascun d’ells es neteja, aproximadament, una vegada al mes.