Una nova línia d’autobús connectarà la zona del Campus Universitari de Burjassot amb Quart de Poblet, Manises i Paterna

14 gener 2021|Burjassot

A principis del mes de febrer, començarà a funcionar una nova línia de Metrobus, la 165, que permetrà connectar el Campus de la Universitat de València a Burjassot amb les localitats de Quart de Poblet, Manises i Paterna, així com aquests municipis entre si.

La nova ruta, posada en marxa per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a través de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), beneficiarà a la població universitària d’aquestes localitats, perquè evitarà que hagen d’anar primer a València i fer transbord allí per a desplaçar-se després al campus de Burjassot. El mateix ocorrerà per a la resta de ciutadans i ciutadanes de Burjassot i d’aquestes localitats que, per qüestions de treball o de caràcter personal s’hagen de traslladar a algun d’aquests municipis, sense necessitat de passar abans per la capital.

Així, la ruta al campus universitari de Burjassot, que realitzarà 12 expedicions d’anada i altres 12 de tornada, iniciarà el seu recorregut de 35 minuts a Quart de Poblet, al carrer Trafalgar, a les 7.05 hores del matí i finalitzarà a les 21.50 hores de la nit. Les parades de Burjassot quedaran ubicades a l’Avinguda del Primer de Maig, 8 i a la zona del Campus, junt als instituts Vicent Andrés Estellés i Federica Montseny; la parada, en el municipi de Paterna, estarà al costat de l’Ajuntament, mentre que a Manises, se situarà en l’Avinguda dels Tramvies. Per a la utilització del servei es podran usar tots els títols de l’ATMV i també el futur Bono10, que tindrà un cost de 7,20 euros. Així mateix, també es podrà adquirir un bitllet senzill per un import de 1,45 euros.

Amb aquesta nova línia de Metrobus, es facilita i afavoreix l’accés al dret a l’educació per a tots els universitaris d’aquests quatre municipis pròxims entre si, així com la facilitat de circulació de la ciutadania de les quatre localitats, a través d’un servei de transport públic amb un preu competitiu.