Torna el Club de Lectura, en format virtual, amb l’anàlisi de la novel·la “El mar, el mar”

22 setembre 2020|Burjassot

Des de 25/09/2020 fins a 25/09/2020

El mar el mar

Després del descans estiuenc, el Club de Lectura de la Biblioteca d’Adults de Burjassot reprén la seua activitat amb una nova sessió que tindrà lloc, divendres que ve 25 de setembre, a les 18.30 hores. Des d’el mes de març passat, amb la irrupció de la pandèmia del coronavirus i el conseqüent tancament de les instal·lacions municipals, les sessions del Club de Lectura es van adaptar a la situació, passant a ser virtuals i utilitzant l’eina WhatsApp Web. De moment i fins que la situació sanitària ho permeta, les sessions continuaran sent virtuals.

Al setembre, el llibre que els lectors i lectores del Club han llegit i el divendres passaran a comentar i a analitzar és “El mar, el mar” una novel·la filosòfica de l’autora irlandesa Iris Murdoch, publicada en 1978. Es tracta de la dinovena i més celebrada novel·la de l’autora, mereixedora del premi Booker i considerada una de les obres mestres de la literatura anglesa del segle XX.

“El mar, el mar” és la crònica de les obsessions que habiten la ment de Charles Arrowby, un dramaturg egocèntric retirat, tal com les explica ell mateix en les memòries que comença a escriure quan fuig de Londres per a buscar la tranquil·litat i la soledat en un xicotet poble al costat de la mar, lluny del món del teatre i de la seua tempestuosa vida sentimental. Malgrat la reclusió a la qual es vol forçar, Arrowby es retrobarà amb qui va ser el seu primer amor, Mary Hartley Fitch, a qui no veia des que els dos eren adolescents. A partir d’ací, Arrowby s’obsessionarà per ella idealitzant, fins a extrems dramàtics, la seua antiga relació. Aquest amor del passat i la incapacitat de Charles per a reconéixer l’egoisme i la megalomania que s’amaguen sota els seus ideals romàntics són el centre al voltant del qual gira aquesta obra.

Amb motiu del recent centenari del naixement del poeta Mario Benedetti, la sessió es completarà recordant, a través de notes de veu, alguns dels seus poemes més reconeguts. En la sessió del mes d’octubre, el Club de Lectura de Burjassot abordarà la novel·la “La delicadeza”, de l’autor francés David Foenkinos.