Tornen les Rutes per l’Horta de Burjassot

5 febrer 2018|Burjassot

Rutes Horta

 

L’Oficina de Sostenibilitat Local de l’Ajuntament de Burjassot, que dirigeix la regidora de Medi ambient Lluna Àrias, ha fet públic el calendari de les Rutes per l’Horta per a l’any 2018. Totes les rutes són gratuïtes i obertes al públic, i estan guiades per professionals de l’entitat “Horta Viva”. A més, col·legis i associacions que ho desitgen podran reservar rutes per a grups, fora de la programació oficial.

Les inscripcions ja estan obertes per a les sis primeres sessions. Per a participar en qualsevol d’elles, cal apuntar-se prèviament en l’Oficien de Sostenibilitat Local, en el telèfon 96 364 95 15, o en el correu electrònic sostenibilitat@ayto-burjassot.es.

Amb un total d’onze sessions, la ruta d’observació ornitològica, guiada per la Societat Valenciana d’Ornitologia, inaugurarà aquesta nova programació, el pròxim 10 de març. La mateixa sessió es repetirà els dissabtes 28 d’abril, el 20 d’octubre i l’1 de desembre de 2018, de manera que les persones que participen podran observar les espècies d’aus i altra fauna que pobla l’horta local, que posseeix una gran biodiversitat ornitològica desconeguda, en diferents èpoques de l’any.

El diumenge 13 de maig, la ruta “Horta i vi” comptarà amb un tast de dos vins valencians elaborats amb les varietats que tradicionalment s’han conreat en l’horta de València. Aquesta ruta es repetirà el diumenge 11 de novembre.

Després del bon acolliment que va tenir l’any passat, la ruta “Xufa i orxata” torna a la programació els dies 10 de juny i 7 d’octubre. El passeig oferirà als participants l’oportunitat de conèixer el cultiu de l’exclusiva xufa valenciana i de provar el seu exquisit sabor.

Amb dues cites úniques, també s’han inclòs les rutes “Patrimoni hidràulic” i “L’horta a través d’Estellés”. El 25 de març, els passejants coneixeran el sistema tradicional de reg i observaran els seus elements patrimonials en la ruta de “Patrimonio hidràulic”, mentre que, com a homenatge al poeta de Burjassot, el 23 de setembre se celebrarà la ruta per l’horta a través d’Estellés, un especial passeig que es completarà amb la lectura de poemes del poeta i que finalitzarà amb un tast de pebrot roig rostit banyat en oli d’oliva, tal com es descriu el poema d’Horacianes.

Segons ha declarat la regidora Lluna Àrias, “un dels objectius d’aquestes rutes és acostar l’horta a la ciutadania perquè puga valorar un dels majors béns naturals que tenim totes les valencianes i valencians. Amb rutes com la de xufa i orxata donem a conèixer un cultiu exclusiu en la nostra comarca i amb Denominació d’Origen València, i amb la ruta de l’horta a través d’Estellés volem reconèixer una figura tan important com la de Vicent Andrés Estellés mentre passegem pels camins de l’horta de Burjassot, tan volguda i tan citada en les obres del nostre poeta“.