Edu Oliver: “Vull ser inventor de coses que curen”

28 octubre 2015|Burjassot

Simpàtic, amic dels seus amics, faller de la comissió de Cristóbal Sorní, va ser Clavari de Sant Roc i tot un descobriment fa uns anys en el programa de Burjassot Ràdio, Vamos tirando. Eduardo Oliver Pérez, Edu, és un dels joves de Burjassot que, després d’acabar els seus estudis de Farmàcia a Espanya ha hagut de cercar-se la vida per fer allò que més li agrada: investigar. Ja ho volia fer de xicotet.

Bona mostra d’açò és el titular d’aquesta entrevista (una frase que solia dir de xicotet), realitzada a Edu que, des de l’any 2011, es troba a Londres, realitzant tasques de recerca sobre nous tractaments per a malalties del cor en la Universitat Imperial College London.

Aquest jove burjassoter és actualment el president de la societat de Científics Espanyols en el Regne Unit (SRUK/CERU), entitat que treballa, des de Regne Unit, perquè, a Espanya es tinguen en compte diferents recomanacions sobre el Sistema Nacional de R+D. “El nostre objectiu és aportar l’experiència i coneixement dels investigadors espanyols a Regne Unit als partits polítics perquè contemplen les nostres propostes en els seus programes i milloren el sistema actual. Amb aquestes mesures, aconseguirem arribar a un Sistema Nacional de R+D que siga capaç d’atraure i retenir talent en totes les etapes professionals i amb una clara projecció internacional, i en el qual els fons destinats per a ciència siguen considerats com una inversió i no com una despesa”.

La societat de Científics Espanyols en el Regne Unit (SRUK/CERU), té, tal com assenyala Edu, quatre objectius, “d’una banda, emparar tots els investigadors espanyols a Regne Unit, crear una xarxa social, que ens coneguem i que ens donem suport entre tots. En segon lloc, tenim una clara tasca de divulgació científica, ja que és molt important que coneguen allò que fem i els resultats de les nostres recerques. Per a açò, organitzem xerrades, seminaris, tallers de formació…activitats en les quals a més utilitzem un llenguatge molt clar i senzill perquè tothom puga entendre’ns i conèixer sense problema el que fem”. El tercer objectiu no podia ser un altre que “representar als científics espanyols, que estan fora, davant les institucions i, en últim lloc, des del SRUK/CERU tendim ponts de col·laboració entre el Regne Unit i Espanya”.

Joves com Edu reivindiquen els drets dels investigadors i la importància que tots els Governs invertisquen en recerca, en ciència, ja que la solució de molts problemes requereix que s’investigue en les seues solucions, “els partits polítics no poden oblidar-se de la recerca” i, per aquest motiu Edu, juntament amb representants del comitè de política científica, ha presentat als principals partits polítics d’Espanya, un decàleg d’actuacions perquè les incloguen en els seus programes electorals, amb el clar objectiu de millorar el sistema nacional de R+D.

En definitiva, que aposten per la ciència, per grans professionals i persones com Edu.