El sisé episodi de “Burjassot para taula” felicita les festes de Nadal amb una recepta búlgara

21 desembre 2018|Burjassot

AVIVA- Burjassot para taula 6

Aylin és la protagonista del sisé episodi de “Burjassot para taula”. Estudiant de bioquímica a Burjassot i d’arrels balcàniques, Aylin mostra una recepta típica de les festes de Nadal de Bulgària: una “bànitsa” d’espinacs i formatge. Com ella explica en el vídeo, la màgia d’aquest plat típic nadalenc rau en el fet que s’hi afegeixen uns desitjos dins perquè es facen realitat l’any nou que entra.

A banda de la recepta, Aylin parlarà de la llengua búlgara i de l’alfabet ciríŀlic en què s’escriu, un alfabet que utilitzen moltes llengües de l’est d’Europa i que es creà a Bulgària.  Tant la recepta de la “bànitsa” i altres curiositats culinàries de Bulgària, es poden trobar al web d’Aviva. També, en l’apartat “Aprendre valencià” del web d’Aviva, hi ha un grapat de material per a aprendre valencià a partir del búlgar i viceversa.

“Burjassot para taula” és un projecte culinari que descobreix els lligams amb els veïns i veïnes de Burjassot, procedents de cultures diferents. Està realitzat per l’Agència de Promoció del Valencià, AVIVA Burjassot, dirigida per la regidora Maria Viu.