Espai Dona convoca el VI Concurs de Narrativa Breu amb enfocament de gènere Isabel de Villena

11 gener 2017|Burjassot

Espai Dona, el Servei d’Atenció Integral a les Dones de Burjassot, dirigit per la regidora Lluna Àrias, ha convocat la VI edició del seu Concurs de Narrativa Breu amb perspectiva de gènere Isabel de Villena. En el seu treball per seguir fomentant la igualtat entre els homes i les dones, Espai Dona també vol fer-ho en el camp de la creativitat literària i, per açò, torna a convocar aquest certamen al que convida a participar a qualsevol persona amb inquietuds per a l’escriptura.

Per a aquesta edició, a més, hi ha una novetat: la imatge oficial del certamen, que ha sigut fruit del Concurs que a l’estiu va convocar Espai Dona per a il·lustrar el certamen Isabel de Villena. La guanyadora d’aquest concurs ha sigut Jaione Blanco, una bilbaina resident a Burjassot des de fa 11 anys i molt implicada en les activitats organitzades des d’Espai Dona. Jaione ha guanyat el concurs amb el cartell que il·lustra aquesta notícia.

Les obres literàries per al VI Concurs de Narrativa Breu amb enfocament de gènere es podran enviar fins al dia 6 d’abril a través de diverses vies: per correu electrònic en serveidinamitzacio@ayto-burjassot.es o físicament en la seu d’Espai Dona (C/ Colón, 40).

La participació en el concurs literari està oberta a tota la població, sense que s’exigisca com a requisit l’empadronament en el municipi. Hi ha dues categories: juvenil, per a persones de 16 a 20 anys d’edat i categoria adulta per a persones majors de 21 anys. Les bases també contemplen que els treballs presentats han de ser originals i inèdits i que l’extensió de les obres no excedirà de les 2.000 paraules en total. La temàtica de les obres ha de girar entorn de la igualtat de gènere i les narracions es podran presentar tant en valencià com en castellà.

La regidora Lluna Àrias ha manifestat que “cada any, ens sorprenem per la gran qualitat dels treballs presentats; una circumstància que demostra que Burjassot és un poble sensible i sensibilitzat amb les qüestions relacionades amb la igualtat de gènere i ens agrada saber que l’intens treball que ve realitzat Espai Dona, al llarg de més de deu anys, ha contribuït a açò“. Sobre la primera experiència del concurs de la imatge, Àrias ha declarat que “després d’haver arribat enguany a la seua sisena edició, el certamen de narrativa està ja consolidat dins del panorama cultural i literari de la comarca, així que dotar-ho d’una imatge identificativa era fonamental per a continuar amb aqueixa labor de consolidació“.