Investigadors de tres universitats europees estudien el conjunt arquitectònic de les Sitges a través de la geomàtica

19 abril 2016|Burjassot

Drones i moderns equips de mesurament geogràfic envolten, en aquests dies, el conjunt arquitectònic de Les Sitges, fruit de l’inici d’un programa europeu de recerca en el qual participen estudiants i professors de tres universitats europees: la Universitat Politècnica de València, des del Departament d’Enginyeria Cartogràfica, Geodèsia i Fotogrametria; la Universitat Aristòtil de Tessalònica, des del laboratori de Fotogrametria i teledetecció i la Universitat de Ciències Aplicades de Karlsruhe, des de la Facultat de Gestió de la informació i mitjans de comunicació. El projecte es diu “Responsabilitat sobre el patrimoni cultural a través de la Geomàtica”.

La geomàtica és la ciència que s’ocupa de la gestió d’informació geogràfica mitjançant la utilització de Tecnologies de la Informació i la Comunicació. La gestió inclou l’adquisició, modelatge, tractament, emmagatzematge, recuperació, anàlisi, explotació, representació i difusió de la Geodèsia, Fotogrametria i Teledetecció, Sistemes d’Informació Geogràfica i Infraestructura de Dades Espacials i està relacionada amb qualsevol ciència que supose el processament d’informació geogràfica. Aquest tipus de tècniques que es van a aplicar sobre Les Sitges permetran obtenir important documentació sobre la gestació del conjunt arquitectònic, sobre el seu estat actual i sobretot dades molt precises que seran d’utilitat per a la preservació del conjunt monumental.

Aquest projecte europeu sobre el monument de Les Sitges de Burjassot, que va començar en 2015 i finalitzarà en 2018 amb la publicació de tots els resultats obtinguts en un simposi que tindrà lloc a Karlsruhe, també es va a desenvolupar sobre un temple grec i sobre un palauet alemany. L’alcalde de Burjassot, Rafa García, va voler conéixer ahir (13-04-2016) com està sent el treball de camp, en el Pati de Les Sitges, dels estudiants i dels professors responsables del projecte.