L’atleta burjassoter Eduardo L. Gómez Velasco, sisè del món en el Mundial de 100 Km

5 desembre 2016|Burjassot

En la seua vuitena participació en la prova regna de l’Ultra fons, els 100 Km, Eduardo L. Gómez, director tècnic i president del Club d’Atletisme Els Sitges de Burjassot, va finalitzar sisè del món en la seua categoria Master. El burjassoter va aconseguir dita gesta la setmana passada, en la localitat murciana de La Manga del Mar Menor, en el marc de la XXIX Edició del World Championship 100 Km.

Eduardo L. Gómez, experimentat ultra fondista i maratonià, amb dos títols de Campió Nacional de 100 km, i un subcampionat, dues participacions mundialistes (Doha 2014 i Los Alcázares 2016) i l’ultra-fons de La Pobla de Vallbona, a més de 32 maratons en les seues cames, 21 d’elles per baix de les 3 hores, porta més de 36 anys practicant la carrera a peu. Va ser soci des de la seua fundació de la Societat Esportiva Els Sitges i, des 1992, exerceix de director tècnic del Club.

La prova es va realitzar en un circuit de 10 quilòmetres al que s’havia de donar 10 voltes. Amb quatre mesos intensos de preparació per darrere i prop de 2400 quilòmetres de molt sacrifici, Eduardo L. Gómez va partir cap a Múrcia amb la 33ª millor marca en la seua categoria, però amb la clara intenció d’aspirar al màxim. En paraules d’ell mateix, “les sensacions prèvies i els entrenaments realitzats em situaven amb opcions de lluitar novament per entrar entre els deu primers, encara que anava a ser difícil, perquè en aquesta ocasió comptava amb la presència de tots els meus rivals“. I així va ser. Des del tret d’eixida, Eduardo L. Gómez va marcar el ritme previst de 4’40 el quilòmetre, passant com un rellotge per tots els punts quilomètrics.

Els quilòmetres anaven passant i el ritme era portat de manera matemàtica entre 4’38 i 4’42 per quilòmetre. Des l’eixida vaig mantenir un ritme fix atès que, a pesar que molts corredors van eixir molt ràpid, l’asfalt col·loca a cadascun en el seu lloc i el resultat no és determinant de com s’ix, sinó de com s’acaba. El pas del marathón en 3h 17′ i l’equador de la prova, els 50 quilòmetres els vaig passar en 3h 55′ i ja en clara progressió i caçant a corredors en problemes. La resta de la carrera va ser un calc i únicament del km 92 al 94 vaig tenir un lleuger baixó de ritme. La resta va ser tirar del fons d’armari, per a finalitzar en 37ª posició de la general del Mundial i sisè de la categoria. Però sobretot m’omple de satisfacció la marca realitzada (7h 57′ 34”) a un ritme mig de 4’46, perquè mantenir-se quatre anys consecutius en l’elit de l’ultrafons és molt complicat“.