Solta d’espècies depredadores de plagues en diferents zones verdes de Burjassot

26 setembre 2023|Burjassot

plagas

Les alumnes-treballadores del TEM Espai Dona, així com l’alumnat de l’especialitat de jardineria del Taller d’Ocupació Burjassot Agenda 2030 II, han procedit recentment a la solta de fauna auxiliar que contribuirà al restabliment de l’equilibri natural de plagues i depredadors en diferents zones verdes de Burjassot.

L’objectiu que es persegueix a partir d’aquesta solta supervisada d’espècies depredadores és el control biològic de plagues que suposa la producció i solta en massa d’enemics naturals, com ara parasitoides i depredadors, per a combatre als insectes causants de plagues, de manera respectuosa amb el medi ambient. Les espècies que s’han fet servir són Anthocoris nemoralis, per al control de Psila i Trips; Adalia bipunctata i mix parasitoide, per al control del pugó; Cryptolaemus montrouzieri, per al control de la cotxinilla i Chrysoperla carnea, per al control del pugó, de l’aranya roja, de la mosca blanca i de Trips.

Les alumnes del TEM Espai Dona s’han encarregat de realitzar la solta al Parc de la Granja i en l’Hort d’Almenar, mentre que en el Centre Socioeducatiu Díaz Pintado i les zones confrontants ho ha fet l’alumnat del Taller d’Ocupació Burjassot Agenda 2030 II.

La solta de fauna auxiliar es realitza, des de fa diversos anys, des dels Programes de Formació i Ocupació de l’Ajuntament de Burjassot, observant-se que aquests insectes es reprodueixen, continuen el seu cicle natural, i són molt eficaços sobretot en el control del pugó, la plaga que major incidència té en les zones verdes locals.